Fél életek
2014, 3 perc
színes, angol film
R:
Amy Lunn
A városi megfigyelőrendszerek funkciója kérdőjeleződik meg a filmben, ahogy a kamera félig megépült épületek részleteit és sajátos szépségeit pásztázza. Épületeket, amelynek csak fél életük létezik.

Lazika, a szellemváros
2014, 6 perc
színes, grúz film (angol felirattal)
R:
Mariam Natroshvili, Detu Jintcharadze
A rövidfilm a Tbiliszi utáni második legnagyobbnak szánt új település építését mutatja be, ami Nyugat-Grúzia kereskedelmi központja lett volna. Egy héttel azután, hogy Szaakasvili elnök felavatta az első épületet, az újonnan megválasztott miniszterelnök, Bidzina Ivanisvili leállítatta az építkezést.

Kiállított otthon
2014, 18 perc
színes, angol feliratos német film (kínai nyelven)
R:
Laura Engelhardt, Nina Gschlößl
Kísérleti dokumentumfilm a gazdasági növekedés nyomán megjelenő kínai újgazdagok számára épülő új otthonokról. Középpontjában az ideális otthon vágya és annak keresése áll. A rossz álom és a valóság határa közben lassan elmosódik.

Házak mindenkinek
2013, 54 perc
színes, angol feliratos spanyol film
R:
Gereon Wetzel
Ha van olyan ország, amelyik igazán szenved az ingatlanlufi hatásaitól, az Spanyolország. Olyan érzés, mintha egy nukleáris csapás után készült fotókat néznénk. Máskülönben miért néznének ki az épületek ilyen elhagyatottnak? De aztán észrevesszük, hogy a levelek megrezzennek a fákon, az egyik becsődölt beruházás gondnoka átsétál a képen. Ő az egyetlen lélek a környéken, napjai sétálgatással, üres medence melletti napozással és testedzéssel telnek. A legtöbb spanyol alig tud megélni – a jelzáloghitel törlesztőrészleteit fizetve – az ingatlanfejlesztők azonban folytatják a vég nélküli építkezést. Elhagyatott utak, gyommal benőtt játszóterek sivár, de gyönyörű képei. A helyiek pedig az útszéli erdőkben élnek az üres házak tömege ellenére: ők nem engedhetik meg maguknak ezeket a házakat.
YouTube előnézeti kép
Megfelelő
2011, 10 perc
színes, török film
R:
Sinem Serap Duran
Rövidfilm egy török család poszttraumatikus állapotáról: ki kellett költözniük a házukból az isztambuli városátalakítási projekt bontási munkálatai miatt. A családtagok megpróbálják életüket és önmagukat újra felépíteni egy óriási, labirintusszerű, modern bevásárlóközpont használaton kívüli tereiben, mintha csak egy kisvárosban lennének.